Autentificare

Înregistrare

Orez cu mazare si dovlecei

Orez cu mazare dovlecel si dovleac placintar

Cum se face orezul cu mazare si dovlecei

Intr-o cratita aderenta ( diam=24 cm ) se va pune uleiul la incalzit, apoi semintele de chimen, cardamon la prajit ( ptr aroma uleiului ), cca 1-2 secunde, amestecandu-se continuu, urmand ceapa curatata si taiata marunt ( cat se va inmuia), orezul spalat ( calit 2-3 secunde, pentru a-si lua arome), dovleceii taiati in cuburi potrivite ( lasati cu coaja ) si praful de curry.

Dupa calirea ingredientelor se va adauga apa ( cat va cuprinde orezul, depasind cu 2 cm deasupra, 1 1/2 cana apa calduta ), lasand la foc domol, iar dupa cca 10 minute se va adauga si mazarea congelata, asezonandu-se totul cu sare si piper dupa gust.

Aproape de final se va adauga untul si parmezanul ras pentru o consistenta cremoasa si gust delicios.

Orez cu mazare si dovlecei se va servi cald ca atare cu paine proaspata si salata de varza proaspata sau ca o garnitura la o friptura de orice fel.

POFTA BUNA !!!