Autentificare

Înregistrare

Orez cu rosii la cuptor

Pentru a profita cat mai mult de legumele proaspete din gradinile noastre sau din piete de la producatori, le folosim in toate modurile posibile ( in stare cruda, cat si gatite ).

Vom face o reteta, in care folosim atat rosii cat si orez la cuptor, fiind o reteta usoara de vara, dietetica si sanatoasa.

Ingrediente orez cu rosii la cuptor

1 kg rosii coapte

500 g orez cu bob lunguiet ( 2 cana apa ptr fiert separat intr-o cratita, atat cat va deveni aldente, gatirea continuandu-se in cuptor cu legumele)

1 capatina usturoi potrivita

2 ardei grasi ( rosii, verzi )

300 g masline negre ( feliate sau intregi, fara samburi )

200 g mozzarela ( optional )

100 ml ulei vegetal

1 lingurita curry sau sofran ( ptr culoare orez )

1/2 legatura patrunjel

2 cani apa (pentru gatirea orezului la cuptor )

sare, piper

Cum se face orez cu rosii la cuptor

Punem rosiile intr-un vas peste care turnam apa oparita ( pentru a se curatata de pielita mai usor ), pentru cca 5-10 minute, apoi pe fiecare in parte le curatam de pielita, de partea alba de la cotor, le taiem in felii si punem intr-un castron in asteptare ( pentru a fi folosite ).

Deoarece legumele folosite la aceasta reteta la cuptor se gatesc repede, vom pune separat intr-o cratita cu 2 cani de apa, orezul spalat sub jet de apa, asezonat cu sare, piper si curry pentru culoare ( atat cat se va umfla bobul, sa fie aldente, deoarece acesta va fierbe si in cuptor impreuna cu restul de ingrediente ), pentru cca 20 minute.

Ardeii grasii, se curata de cotor si seminte, si sunt taiati apoi fasii mai mari pentru cuptor.

Intr-un vas Jena dreptunghiular 30/15 cm, tapetat cu uleiul vegetal, punem jumatate din rosiile taiate felii deja pregatite, ardei grasi taiati felii, jumatate din catei de usturoi taiati feliute, asezonate cu sare, piper, urmand orezul aldente amestecat cu maslinele.

Peste orez continuam sa asezam cealalta jumatate din cantitatea  de felii de rosii, ardei grasi, usturoiul feliute, asezonate cu sare, piper si patrunjel verde tocat marunt.

Optional pentru cine doreste si dupa gust, deasupra rosiilor se poate pune felii de mozzarela.

In vas turnam 2 cani apa calduta ( pentru a fierbe orezul mai bine ), urmand a introduce vasul in cuptorul preincalzit ( la foc domol ) 175 grade, pentru cca 1 ora.

Orezul cu rosii la cuptor se va servi cald, rece, ca atare sau o garnitura la friptura, peste, mici etc..

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments