Autentificare

Înregistrare

Orez cu varza dulce

Orezul cu varza este o mancare de post care isi pastreaza gustul bun si a doua zi dupa ce a fost gatita. Aduce destul de mult cu sarmalutele in foi de varza, un motiv suficient ca sa incercam sa o facem. Mai ales ca este mult mai simpla.

Ingrediente pentru orez cu varza

2 pahare orez,
1 kg varza cruda,
2 cepe mari,
sare, coriandru boabe si ghimbir pudra,

Cum se face orezul cu varza

Orezul se pune la fiert (un volum de orez cu un volum de apa), se lasa la foc domol pana se absoarbe toata apa.

In acest timp ceapa se taie marunt si se pune la calit.

Cand acesta a devenit translucida se adauga putina apa si varza tocata fideluta. Se lasa la foc domol, pana ce varza se inmoaie, apoi se adauga coriandru boabe. Nu uitati sa amestecati, constant.

Se amesteca la final cu orezul, se adauga sare, ghimbir si putin ulei de masline.

Trucuri si idei

Dupa cum ati observat aceasta este o reteta foarte simpla. Daca doriti cu mai multe legume mai puteti adauga – morcovi, ardei gras, rosii / suc de rosii, marar si patrunjel.

Ca varza sa fie mai frageda si sa fie mai usor de gatit, cu o ora inainte de a face mancarea o taiati in fasii subtiri si o frecati cu sare. Inainte de a o folosi sa o stoarceti bine.

Este foarte buna impreuna cu mamaliga si iaurt sau smantana (daca nu tineti post).

Video

Sau puteti sa puneti orezul sa fiarba in aceeasi oala cu varza, dupa ce ati calit varza un pic in ulei, ca in video de mai jos. O puteti pune apoi sa fiarba pentru 25 de minute fie pe aragaz, fie in cuptor.

Sursa foto