Orez parfumat cu legume

Orez mediteranean cu masline verzi

Cum se face orez parfumat

Ceapa curatata si tocata marunt, morcovul curatat si dat pe razatoare cu ochiuri mari, se va pune la calit intr-o craticioara ( folosita pana la sfarsit ), amestecandu-se continuu ( cca 2-3 minute, pana devin translucide ).

Orezul basmati se  va spala, apoi adauga peste ceapa, morcovul calit si maslinele, amestecandu-se continuu, pana devine sticlos( cca 3 minute), urmand a se adauga apa calduta ( 1 l apa ).

Orezul se va asezona cu sare, piper, firele de coriandru se vor adauga intregi ( pentru a aroma orezul in timpul fierberi ), apoi cratita se va acoperi cu un capac lasand sa fiarba totul inabusit la foc domol, pana cand orezul va absorbi toata cantitatea de apa ( cca 20-25 minute ).

La sfarsit se va adauga frunzele de busuioc tocate fin, coaja rasa de lamaie, varful de boia si untul ( care va face un orez cremos ).
Orezul parfumat se va sevi cald ca atare alaturi de o salata de legume de sezon sau ca si garnitura la: peste;carne porc; vita; pui.

Tipsuri:

Daca nu consumati orezul tot la o masa puteti sa il folositi pentru a face ciuperci sau ardei umpluti, a doua zi, Adaugati in orez cateva felii de bacon taiate marunt, umpleti ciupercile sau ardeii si dati la cuptor. Cand sunt aproape gata, radeti un pic de cascaval deasupra pentru un aspect apetisant. Dati la cuptor pentru inca 10 minute si gata. Serviti!

POFTA BUNA !!