Autentificare

Înregistrare

Orez spaniol cu chorizo

Orez spaniol cu carnati chorizo

Desi sunt de origine iberica, carnati chorizo sunt  folositi si in bucataria noastra, avand acum avantajul de a-i gasi in supermarket.

Cu o savoare deosebita, usor picanti, carnati chorizo pot fi folositi la diverse mancaruri pentru a le da un gust mai bun, in special la cele cu orez, cartofi etc..

Carnatii chorizo pot fi folositi prospeti, afumati sau uscati.

 

Ingrediente orez spaniol cu chorizo

250 g orez cu bob lunguiet ( basmatic )

300 g carnati chorizo ( la reteta de fata folositi carnati chorizo putin afumati )

1 ceapa potrivita

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

3 linguri ulei vegetal (pentru calit legume)

2 linguri ulei vegetal (pentru prajit carnatii chorizo)

cateva masline negre

1 l supa de carne pui sau legume

1 lingurita turmenic sau curry praf (pentru culoarea galbuie a orezului)

sare, piper

Cum se face orez spaniol cu chorizo

Ceapa curatata si taiata marunt, se va adauga la calit intr-o cratita potrivita cu pereti inalti si fund dublu (pentru a nu se arde) in uleiul incalzit, amestecandu-se cu o spatula, dupa care vor urma ardeii grasi taiati in fasii.

Cand legumele se vor inmuia (nu prea mult, ci doar sa ramana al-dente), se va adauga orezul cu bob lunguiet, spalat in apa rece, amestecandu-se impreuna cu legumele (pana va deveni bobul transparent).

Totul se va asezona cu sare, piper, turmenic (sau curry), urmand supa de carne de pui sau legume.

Cratita se va acoperi cu un capac si lasa sa fiarba totul la foc domol, cca 25-30 minute (fara a se umbla cu spatula in cratita, ci dor scuturata usor dintr-o parte in alta).

Carnati chorizo, se vor taia in bucati potrivite pe un blat de lucru, apoi prajiti separat intr-o tigaie de teflon (doar putin rumeniti).

Cand orezul a fiert bine (sa fie bobul umflat), se vor adauga bucatile de carnati chorizo si maslinele rondele, amestecandu-se usor cu o spatula (avand grija sa nu se striveasca bobul de orez, ci sa ramana intreg).

Orezul spaniol cu carnati chorizo, se va servi cald pe farfurii intinse, decorat pentru aspect apetisant cu frunze de patrunjel verde proaspat si cu acritura (gogosari la otet, castraveciori, conopida la otet etc..) si puteti sa pregatiti drept garnitura o salata de varza rosie cu mere, pregatita ca in reteta de mai jos:

Salata de varza rosie cu mere

Salata de varza rosie cu mere

POFTA  BUNA !!