Autentificare

Înregistrare

Ostropel de pui

Ostropelul de pui este bun pentru mofturosii nostri pitici, care au nevoie de proteine, pentru a fi mai puternici.

De altfel ostropelul este preferat si de noi adultii, o mancare foarte usor de facut si indicata la o cina, atunci cand ne aflam intr-o perioada a anului cand frigul de afara se face tot mai simtit si nu avem chef de o cina mai complicata.

 

Ingrediente pentru ostropel de pui

1 pui sau 5-6 copanele mai potrivite

3 rosii de marime medie

3-4 linguri pasta de rosii (se foloseste pentru a ingrosa sosul)

1 ceapa

1 praz

4-5 catei de usturoi

1 ardei gras mic rosu

100 ml ulei vegetal

2 cani supa de pui (sau 2 cani apa)

100 ml vin alb (optional)

sare, piper

patrunjel verde pentru decor

 

Cum se face ostropelul de pui

Vom curata, taia toate legumele enumerate la ingrediente in bucati potrivite, pe care le vom lasa intr-un castron, urmand a fi folosite dupa ce ne vom ocupa de pui.

Puiul sau copanelele va fi taiat in bucati si apoi spalate.

Intr-o cratita de teflon vom pune uleiul, pe care il lasam foarte putin la incins, dupa care vom pune bucatile de pui sau copanelele dupa ce acestea au fost condimentate inainte cu sare si piper.

Le vom lasa sa se rumeneasca putin si pe o parte si pe alta, apoi le vom scoate pe o farfurie.

In uleiul ramas vom pune legumele taiate in bucati potrivite si le lasam pana se vor inmuia destul de bine, urmand sa adaugam si bucatile de pui. Apoi vom pune supa de pui sau in lipsa, apa care va merge la fel de bine pentru ostopel, si vom lasa totul sa fiarba cu capac deasupra aproximativ 20-25 minute.

Dupa ce au fiert vom adauga pasta de rosii, pentru a mai ingrosa putin sosul, usturoiul pisat,vinul si mai lasam asa inca 10 minute.

Cand ostropelul va fi gata, vom da cratita deoparte si vom toca putin patrunjel si vom decora totul.

La  dorintele familiei acest ostopel se poate servi la o garnitura de orez sau cartofi natur.

 

POFTA BUNA  !!!