Autentificare

Înregistrare

Oua umplute cu ton si pasta de branza

Ouale umplute sunt considerate un fel de aperitiv usor de facut, ieftin si potrivit pentru mese festive sau intalniri de duminica cu prietenii.

Pentru multi dintre noi, ouale umplute sunt considerate ” grele „, dar o data sau de doua ori pe an merg a fi gasite pe mesele festive de sarbatori importante din an.

Variante de a umple oua, sunt multiple : de la branza cu avocado, pate de ficat etc…

De data aceasta vom face varianta cu peste ( ton ), pasta de branza si unt care vor avea mare cautare.

Ingrediente oua umplute cu ton

6 oua

1 cutie ton 85 g ( in suc propriu )

50 g unt 65% grasime

3 linguri pasta branza ( vaci, almette, philadelphia etc ..)

2-3 fire arpagic ( sau ceapa verde si se va folosi numai partea verde )

2 linguri suc lamaie

cateva frunze de salata verde ( pentru decor )

cateva masline negre rondele ( ptr decor )

1-2 bucati gogosar la otet ( ptr decor )

sare, piper

Cum se fac oua umplute cu ton

Se vor pune intr-o oala inalta ( capacitate de 1 l apa ) ouale la fiert pentru cca 10-15 minute ca sa fie tari ( in apa cu 1/2 lingurita de sare pentru a se putea curata mai usor ).

Dupa ce s-a scurs timpul alocat fierberii, indepartam apa fierbinte si turnam apa rece de la robinet pentru a se raci ouale mai repede.

Apoi  vom curata de coaja ouale si  le taiem pe lung ( in jumatati ).

Se va scoate cu grija galbenusul din albus, fara ca albusul sa se sfarame, intr-un bol deja pregatit.

Galbenusurile se vor da pe razatoarea mica pentru a se marunti mai usor, apoi se va pune untul ( la temperatura camerei ), pasta de branza si tonul scurs si maruntit, amestecand totul cu un mixer manual pana se va obtine o pasta omogena.

Vom adauga arpagicul ( sau ceapa verde ) tocat marunt, sucul de lamaie, sarea si piperul dupa gust ( amestecand de data aceasta compozitia cu ajutorul unei spatule cu miscari lente ).

Cu ajutorul unei lingurite, vom umple jumatatile de albus cu pasta omogena obtinuta, asezandu-le pe un platou alb- intins, decorat cu frunze de salata.

Pentru un aspect apetisant, ouale umplute  cu ton se pot decora dupa imaginatie cu masline negre rondele si bucati mici de gogosar la otet.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments