Autentificare

Înregistrare

Pachetele primavaratice din legume sotate

pachetele-de-primavara

Cum se fac pachetele primavaratice cu legume sotate

Pimul lucru ca se va face pentru inceput,  va fi de a lasa pachetul de foi placina la decongelat la temperatura camerei cu cel putin 30 minute inainte de folosire.

Ciupercile proaspete se vor curata de pielita,  taiate marunt si puse la calit intr-o tigaie de teflon cu o lingura de ulei ( pana va scadea lichidul ), apoi scoase intr-un bol, urmand a fi sotate si  restul de legume in aceeasi tigaie.

Legumele se vor taia fideluta cat mai subtire cu un cutit bine ascutit sau cu un robot de bucatarie special pentru taiat legumele ( morcovul si varza taiate fideluta, iar ceapa verde in rondele de cca 2 cm  lungime), puse la sotat in 2 linguri de ulei vegetal, amestecandu-se periodic, cca 5 minute la foc iute.

Dupa gust, legumele se vor asezona cu sare, piper macinat si sos  soia, apoi amestecate cu ciupercile calite si lasate la racit.

Din foile de placinta decongelate, se vor lua cate 2 foi, care se vor suprapune ( unse intre ele cu ulei vegetal, cu ajutorul unei pensule ), apoi taiate in asa fel,  incat sa  fie obtinutie 4 patrate.

Cu albusul de ou  batut bine, se vor unge marginile patratelor cu o pensula, apoi la unul din colturi se va pune cate 1-2 linguri din umplutura de legume, rulandu-te coltul ( marginile sa fie rulate in interior ), pana se va obtine un rulou.

Aceeasi operatie se va face si cu restul de foi si umplutura de legume.

In aceeasi tigaie de teflon ( curatata daca va fi nevoie ) se va pune restul de ulei vegetal la incins,  adaugate rulourile de legume ( focul sa fie tare, pentru a se evita imbibarea in ulei al pachetelelor de legume ), prajindu-le pe ambele parti, pana devin aurii si usor crocante.

Pachetelele cu legume sotate, prajite , se vor scoate pe o hartie absorbanta de bucatarie, apoi transferate pe un platou si servite la masa ca si o gustare, atat calde cat si reci.

POFTA BUNA !!