Paine surpriza fara coacere

Painea surpriza este o paine umpluta cu fel de fel de bunatati, de la ou pana la spanac si sunca. Noi va propunem acum o reteta foarte simpla, care nu necesita coacere.

Ingrediente pentru paine surpriza

2 paini rotunde ( aprox. 250 g)
60 g de unt,
200 g branza dulce de vaci,
1 pahar de lapte,
250 g jambon sau sunca de Praga,
1 ceapa,
1 legatura de patrunjel,
2 catei de usturoi,
sare, busuioc, piper, boia dulce de ardei,

Cum se face painea surpriza

Se scoate miezul painii, avand grija sa nu rupem coaja.

Intr-un vas se amesteca untul, branza si laptele pana se formeaza o pasta, se adauga si miezul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza foarte bine, patrunjelul tocat fin si se adauga peste pasta.

Jambonul se taie in bucati marunte si fine si se adauga si el in pasta. Se pun si restul de condimente.

Pasta astfel formata se pune in paine si se pune capacul.

Se inveleste in folie de staniol si se da la rece 2 ore.

Inainte de a fi servita, se taie bucati de 2-3 cm si se pun pe platou.

Video

Sau puteti avea o alta abordare, care se intalneste in bucataria vestica. Taiati miezul cu grija pastrand coaja intacta, faceti sanvisuri cu fel de fel de bunatati si puneti la loc.

Sursa foto