Autentificare

Înregistrare

Panna Cotta cu sirop caramel

Panna cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu sirop caramel

Punem gelatina la inmuiat in laptele rece si  lasam 3- 5 minute. Frisca si zaharul se pun pe foc mic pana se incalzesc . Cand dau semne ca incep sa fiarba, se toarna peste ele laptele si gelatina. Se amesteca bine si se ia dupa foc (nu le lasati sa fiarba).Punem in crema rezultata rom si vanilie dupa gust si turnati in forme.Umeziti formele cu apa rece inainte de a turna compozitia in ele.Dam la frigider minim 3 ore inainte de servire.

Cum pregatim siropul caramel

Zaharul impreuna cu apa se amesteca intr-o cratita. Se pune  pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se lasa sa fiarba pana capata o culoare auriu-roscat , cum este chihlimbarul, usor inchis la culoare.Se toarna usor smantana amestecata cu lapte si se amesteca cu o spatula din lemn pana se incoropreaza. Se ia dupa foc. Adaugam untul taiat cubulete,praful de sare si esenta de vanilie.Mai lasa cca 1 minut sa fiarba apoi se toarna intr-un bol si se lasa sa se racesca.

Cum montam Panna Cotta

Scoatem din frigider cupele cu panna cotta si le punem pe farfurii intinse ornate cu sosul caramel si cateva capsuni/felii de capsuni.

Siropul caramel ramas il putem folosi si la alte deserturi: clatite, inghetata, placinta cu mere.

Pofta buna!!!