Autentificare

Înregistrare

Papanasi cu branza. 2 retete: normala si dietetica

Papanasi

Este un desert iubit de toti!, …adica de cei mici si adulti, servit cu dulceata de afine facuta in casa in mod special.

Variante de pregatit papanasii sunt multiple, dar vom alege varianta cunoscuta aproape de toate gospodinele.

Papanasii in general se fac prajiti in ulei, dar pentru ca unele persoane au anumite afectiuni de sanatate si nu poate consuma papanasi prajiti, vom prezenta in reteta si varianta papanasilor dietetici ( care sunt la fel de gustosi si savurosi, daca se va rspecta reteta )

Ingrediente papanasi cu branza

500 g branza de vaci ( scursa bine, de o consistenta mai tare )

2 oua

3 linguri faina ( cantitatea poate varia )

2 linguri gris

2 linguri zahar tos ( pudra )

3 plicuri zahar vanilat

un praf de sare

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu ( stins cu 2 linguri de zeama lamaie )

1 lamaie ( zeama si coaja rasa)

ulei vegetal ( ptr prajit – o cantitate destul de mare, papanasii se prajesc in baie de ulei )

200 g unt ( pentru varianta papanasilor dietetici )

200 g pesmet prajit ( pentru varianta papanasilor dietetici )

Pentru servit papanasii

200 g smantana

dulceata ( de fructe de padure indicata, fiind mai acrisoare.. in cazul nostru s-a folosit dulceata de afine facuta in casa )