Autentificare

Înregistrare

Papanasi Prajiti

Papanasii, pusfosi si aromati, sunt printre felurile de mancare care ne aduc aminte de copilaria noastra. Serviti cu smantana si dulceata, sunt un desert care ne va satisface pofta de ceva bun.

Ingrediente pentru papanasi prajiti

250 g branza dulce de vaci
4 linguri gris
2 linguri faina
1 ou
1/2 praf de copt sau 2 g bicarbonat
coaja rasa de portocala sau lamaie
1 pliculet zahar vanilat
ulei pentru prajit

Pentru servire:
smantana
dulceata de visine sau la alegere

Cum se fac papanasii prajiti

Intr-un bol se amesteca branza, faina, grisul, zaharul vanilat, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, coaja rasa de portocala, oul. Se amesteca toate bine pana se obtine un aluat. El trebuie sa fie elastic si nu foarte tare.

Daca aluatul este prea subtire se mai adauga gris. Se formeaza gogoselele, se face o scobitura in mijloc. Este mult mai usor daca aveti forme rotunde, una mai mare si una mai mica.

Se prajesc in ulei incins, la foc mediu.

Se scot pe hartie absorbanta, se trec prin zahar pudra. Se servesc avand deasupra o lingura de smantana si una de dulceata.

Trucuri si idei

  • este bine sa scurgeti branza intr-o sita inainte de a o pune
  • faina trebuie sa fie bine cernuta, ca sa iasa pufosi
  • gaura de la mijloc se poate obtine si cu degetul, dupa ce ati intins bila de aluat

Video

In video de mai jos vedeti cat de putin se framanta papanasii, ceea ce asigura faptul ca vor fi pufosi si cum dati forma rotunda cu gaura in mijloc.