Autentificare

Înregistrare

Pasca cu ciocolata

pasca cu ciocolata

 

Ingrediente pasca cu ciocolata  ( ptr o tava rotunda diam. 22cm/24 cm )

400 g aluat de cozonac ( oprit din aluatul de cozonac )

un cub de unt/margarina ( ptr uns tava )

100 g nuci maruntite prajite/migdale prajite

50 g zahar pudra ( ptr pudrat pasca )

Pentru umplutura

6 oua

150 g zahar tos pudra

50 g cacao de calitate

esenta vanilie/zahar vanilat 3 pliculete

1 lingurita rom

3 linguri de lapte

 

Cum se face umplutura de ciocolata

Ouale se vor separa in boluri diferite, galbenusuri de albus.

Galbenusurile se vor mixa cu zaharul tos pudra, zaharul vanilat, romul si praful de sare,  pana a se va obtine o spuma crema albicioasa crescuta in volum.

Peste crema de galbenusuri se va adauga cacao, care a fost dizolvata in laptele caldut, amestecandu-se bine pana la incorporarea completa, iar la sfarsit adaugate albusurile batute spuma, lingura cu lingura.