Autentificare

Înregistrare

Pasca

Ingrediente:
Pentru aluat:
100 g margarina
100 g zahar
1 ou
1 lingura smantana
1 varf cutit praf de copt
300 g faina
sare.
Pentru umplutura:
500 g branza de vaci
4 galbenusuri de oua
3 oua intregi
10-12 linguri de zahar
1 esenta vanilie
100 g stafide(tinute in prealabil in lapte sau apa sau rom, sa se inmoaie)

Mod de preparare:

Margarina se freaca cu zaharul, se adauga oul, smantana, sarea se adauga faina(in care am pus praful de copt).Se amesteca bine pana iese un aluat potrivit de moale. Se lasa, acoperit cu un prosop curata, la loc caldut, aproximativ 2 ore.

Se intinde apoi, o foaie pe masa de lucru, se aseaza intr-o tava rotunda unsa, acoperind si peretii laterali. Se prepara umplutura: se faraminteaza bine branza, se amesteca bine cu restul de ingrediente. Compozitia formata se toarna peste aluat, in tava, se decoreaza cu stafide. Se da la cuptor, se incerca cu scobitoarea daca aluatul este copt. Se scoate, se lasa la temperatura camerei, acoperita cu un prosop curat.