Autentificare

Înregistrare

Pasta de ton si piure de cartofi

Cred ca fiecare dintre noi avem prin camara cate o conserva de ton care care ne ajuta si ne da idei de multe ori cand vrem o gustare sau un  de mic dejun,  alaturi de legume proaspete ( salata verde, rosii, cartofi fierti ).

Tonul sub orice forma ( fie proaspat sau din conserve ) este sarac in calorii, dar bogat in vitamine si acizi Omega 3.

Vom face o pasta de ton cu cartofi ideala pentru un mic dejun consistent.

Ingrediente pasta ton si piure de cartofi

2 cutii de ton in ulei sau in suc propriu ( 185 g/cutie )

4-5 cartofi

2 catei usturoi

1/2 lamaie ( zeama )

2 linguri de maioneza de casa ( optional )

1 ceasca lapte + un cub de unt ( ptr piure de cartofi )

cateva fire de arpagic ( ptr decor )

sare.piper

Cum se face pasta de ton si piure de cartofi

OPTIUNE: pentru aceasta reteta, cartofii se pot lasa taiati in cuburi, doar fierti si amestecati cu maioneza si tonul din conserva.

Avantajul acestei retete este ca se poate gati de cu seara pentru a doua zi, la mic dejun.

Tonul din conserva se va pune la scurs intr-o strecuratoare.

Cartofii se vor curata de coaja si  taia in cuburi potrivite, apoi sunt pusi la fiert intr-o oala cu apa rece si un praf de sare (cca 20-25 minute, atat cat vor deveni moi )

Dupa ce cartofii au fiert se vor transfera in blender la mixat ( cca 2-3 minute ) impreuna cu laptele, cubul de unt, cateii de usturoi, sare si piper, pana se obtine un piure de cartofi cremos.

Piureul de cartofi obtinut se va pune intr-un bol peste care se vor adauga bucatile de ton, amestecandu-se cu grija cu o spatula ( sa ramana bucatile de ton vizibile in piureul de cartofi ).

Vasul cu pasta de ton  se va acoperi cu o folie alimentara si este dat la rece pana a doua zi ( sau pentru 30 minute ). Se poate consuma la mic dejun intins pe paine prajita, cu felii de rosii sau felii de oua fierte, decorat cu arpagic taiat marunt.

POFTA BUNA !!

Sursa foto

 

Facebook Comments