Pasta tartinabila de tofu

Branza tofu a devenit populara mai ales dupa ce vegetarienii si veganii au considerat-o o sursa plina de proteine.

Tofu este facuta din boabe uscate de soia, repezentand o sursa benefica de fosfor, fier, calciu si magneziu.

Ingrediente pasta tartinabila de tofu

200 g branza tofu

100 g branza riccota (sau branza de vaci, pentru a mai atenua din gustul sarat al branzei tofu. Este optional, daca nu tineti post )

1 ceapa mica rosie

cateva fire de arpagic

cateva fire de marar ( optional )

2 linguri ulei masline

1 lingura zeama de lamaie ( dupa gust )

50 g masline negre rondele (pentru decor)

4-5 rosii cherry (la servire)

1/2 lingurita oregano uscat

Cum se face pasta tartinabila de tofu

Intr-un castron adanc se vor pune branza tofu, branza de vaci ( sau riccota ), uleiul de masline, zeama de lamaie, praful de oregano uscat si paprika dulce ( optional ), mixandu-se 1-2 minute, pana se va obtine o pasta omogena.

Ceapa rosie tocata foarte fin pe un blat de lemn, se va freca cu putina sare ( ptr a disparea din iuteala ), apoi va fi adaugata in pasta impreuna cu arpagicul taiat fin, mararul tocat fin, amestecandu-se usor totul cu o spatula.

Pentru aspect apetisant, pasta tartinabila de tofu din castron se va decora cu masline negre rondele.

Pasta tartinabila de tofu se va servi dimineata la mic dejun pe paine prajita si cu felii de rosii deasupra.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto