Pasta tartinabila de ton si branza

Tot timpul suntem in cautare de combinatii pentru mic dejun, pranz si cina, combinatii sanatoase si mai spre regim.

Pentru micul dejunul membrii familiei optau pentru un smoothie de fructe/legume, dar acesta nu asigura intotdeauna energia de care aveau nevoie.

De aceea incercam sa pregatim un mic dejun diversificat aproape in fiecare zi, mai consistent.

Vom face o reteta tartinabila, foarte simpla si usor de facut din ton si branza.

Ingrediente pasta tartinabila de ton si branza

2 cutii ton in suc propriu ( 185 g fiecare )

200 g branza de vaci

1 legatura arpagic sau ceapa verde

100 g masline negre rondele

1/2 lamaie ( sucul )

sare, piper

Cum se face pasta tartinabila de ton cu branza

Pentru inceput vom pune la scurs tonul intr-o strecuratoare, presandu-l cu o lingura pana se va scurge tot lichidul din el.

Intr-un bol incapator deja pregatit, punem tonul scurs, branza de vaci, sucul de lamaie, sare si piper, mixand totul pana va devani o pasta ( sau cu ajutorul unui blender ).

Apoi adaugam arpagicul taiat marunt ( sau ceapa verde ), maslinele negre, amestecand cu o spatula pana se vor amesteca bine in pasta.

Daca va mai fi nevoie de condimente in momentul cand vom gusta, atunci mai putem adauga.

Transferam pasta tartinabila de ton in alt bol sau platou decorat cu salata, pentru a fi servit la micul dejun alaturi de paine prajita.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto