Paste cu ciuperci si carne de vitel

Paste cu ciuperci si carne de vita

Cum se fac pastele cu ciuperci si carne de vitel

Muschiuletul de vitel se va taia in cubulete mici si adaugate la prajit intr-o cratita de teflon cu pereti inalti, in uleiul si untul incalzit.

Ceapa se va taia marunt si adauga peste carnea ( care si-a schimbat culoare, a devenit albicioasa ) de vita, urmand si ciupercile curatate de pielita, indepartate piciorusele si taiate in feliute.

Deoarce ciupercile vor lasa lichid mult, cratita se va acoperi cu un capac si lasa sa fiarba pentru cca 20-25 minute ( pana va scadea din lichid), amestecand din cand, in cand ( pentru a nu se arde mancara, eventual se mai poate adauga putina apa calduta, pana ce carnea de vitel va fi bine gatita ).

Intre timp, se vor pune pastele la fiert ( de orice fel, la alegere ), respectandu-se timpul de fierbere de pe pachet.

Cand carnea va fi gatita si lichidul a scazut, se va aduga smantana, parmezanul ras, 2-3 linguri zeama de lamaie, tarhonul uscat, sare, piper, amestecandu-se usor cu o spatula, lasand sa dea intr-un clocot, dupa care se vor adauga pastele, amestecandu-se cca 1-2 minute ( pentru a-si lua din arome ).

Pastele cu ciuperci si carne de vitel se vor servi fierbinti in farfurii adanci decorate cu patrunjel proaspat tocat fin.

POFTA BUNA !!!