Paste cu legume de post

Va propunem o reteta de paste cu multe legume si sos facut in casa din bulion si mustar. Legumele le puteti alege dupa gust. Noi am pus ardei si vinete intrucat merg foarte bine cu paste si ne plac la gust. Dar puteti folosi si mazare sau pastai de fasole, dovlecel sau broccoli.

Ingrediente pentru paste cu legume

1 punga paste,
1 ardei gras,
1 ceapa,
1 vanata,
1 morcov,
2 rosii,
1 lingura bulion,
1 lingurita mustar,
1 legatura patrunjel,
ulei, sare, piper,

Cum se fac pastele cu legume

Pastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se amesteca cu putin ulei ca sa nu se lipeasca.

Vanata se taie cubulete, ardeiul fasii, morcovul se da pe razatoarea mare, apoi se calesc impreuna in ulei pana se inmoaie.

Pentru a face sosul:
Ceapa taiata marunt se prajeste in putin ulei, dupa care se adauga bulionul si mustarul. Se adauga 200 ml apa, apoi sare, piper si alte mirodenii, dupa gust. Se mai lasa cca. 3 minute la foc mic.

Legumele calite se aseaza peste paste, iar deasupra se toarna sosul fierbinte. Se orneaza cu felii de rosii si patrunjel verde, tocat.

Sursa foto