Autentificare

Înregistrare

Paste cu Miso de soia

Ingrediente:
500 grame paste
o ceapa rosie mare, tocata
10 Ciuperci
4 dovlecei mici
o cana patrunjel

Pentru sos
1 catel usturoi maruntit
1 lingura unt
Un sfert ceasca sos Miso alb
1 cana apa in care se fierb pastele

Mod de preparare:

Sosul Miso alb se obtine din soia fermentata, drojdie si sare, fiind un preparat sanatos, pe baza de soia. Acest sos este bogat in fibre, proteine, vitamine, antioxidanti si enzime si poate fi folosit ca dressinguri pentru salate sau in cadrul unor preparate mai complexe. – Citeste aici mai multe despre beneficiile si potentialele pericole ale produselor din soia

Intr-o oala mare, pune apa la fiert pentru paste. Gateste-le conform indicatiilor de pe eticheta.

In paralel, taie ceapa si soteaza la foc mediu, pana devine moale. Dupa aproximativ 5 minute adauga ciupercile si dovleceii maruntiti si gateste-le pana se rumenesc. Toarna-le apoi intr-un castron mai mare.

In aceeasi cratita, adauga o lingura de unt si incalzeste la foc mediu, pana se topeste, adauga usturoiul maruntit si soteaza. Adauga apoi sosul Miso si, treptat, aproximativ o cana de apa in care fierb pastele, mai mult sau mai putina, in functie de consistenta pe care o doresti pentru sos.

Dupa ce pastele au fiert, scurge apa, aseaza pe o farfurie, adauga legumele, apoi patrunjelul maruntit si sosul Miso.