Paste cu sos de somon si smantana

De cate ori merg la un restaurant renumit pentru pastele sale asta este ceea ce comand. Si la un moment dat mi-am spus ca nu se mai poate, trebuie sa invat sa le fac si eu, mai ales ca este vorba despre ingrediente atat de usor de gasit.

Ingrediente pentru paste cu sosmon si smantana

250 g paste( spahetti sau tagliatelles),
200 g file somon proaspat,
200 g smantana,
1/2 lamaie,
2 linguri ulei masline,
1 ceapa,
1 catel usturoi,
10-15 frunze busuioc,
sare, piper,

Cum se fac pastele cu somon si smantana

Se prepara o marinata pentru somon: pestele se taie in fasii subtiri, ceapa se taie rondele, usturoiul se piseaza, frunzele de busuioc se toaca marunt, se amesteca cu zeama de la o jumatate de lamaie, sare si piper.

Fasiile de peste se vor tine in acest amestec aproximativ 20 minute.

Pastele se pun la fiert in apa clocotita si sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj.

Dupa ce pestele a fost marinat se prajeste in ulei, 2-3 minute.

Smantana se incalzeste usor cu cateva frunze de busuioc tocate marunt, sare, piper.

Se adauga apoi somonul prajit si se mai lasa 2 minute, la foc domol.

Pastele se scurg, se aseaza pe farfurie, se amesteca cu putin ulei de masline, iar deasupra se toarna sosul de smantana cu somon.

Trucuri si idei
Alegeti sa faceti aceste paste cu un somon afumat, va fi mult mai bun la gust.

Se mananca foarte bine si reci, ceea ce face ca aceste paste sa fie potrivite si pentru perioade fierbinti ale anului.

Video

Dupa cum realizati, pastele cu somon si smantana nu sunt chiar o mancare de dieta. Pentru a le face un pic mai usoare poti merge pe varianta de a adauga si zucchini. Multa lume le prefera astfel.

Sursa foto