Autentificare

Înregistrare

Paste cu sos rosu

Ti se pare ca o portie de paste cu sos rosu ar fi ceva banal? Gresesti, daca folosesti ingredientele porivite acest fel de mancare poate sa fie o adevarata placere pentru simturi. Aroma de la rosii merge perfect cu cea de patrunjel si busuioc proaspete.

Ingrediente paste cu sos rosu

500 g spaghete

2 linguri unt ( se pune peste spaghete dupa ce fierb si se limpezesc )

2-3 catei usturoi

1 ceapa rosie potrivita

10 buc rosii cherry

100 ml suc rosii

1 lingura zahar ( ptr sos, taie aciditatea din sucul de rosii )

3 linguri ulei masline

100 g masline negre fara samburi ( feliate sau intregi )

200 g mozzarella

busuioc proaspat, patrunjel proaspat

1 ardei iute verde ( optional )

sare, piper

Cum se prepara sosul pentru paste
Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul intr-un vas de inox sau tigaie de teflon impreuna cu 3 linguri de ulei de masline, 5-6 linguri de apa , aproximativ 2 minute la foc iute, amestecand continuu  fara sa ardem ingredientele.

Se adauga  ardeiul iute taiat rondele pentru un sos picant daca dorim( optional ).

Se toarna sucul de rosii ( trebuie sa alegem un suc consistent , concentrat) , apoi se mai fierb impreuna cca 10 minute,dupa care se adauga  zaharul ( pentru a taia din aciditatea sucului de rosii) amestecand continuu,  adaugandu-se spre final rosiile cherry taiate jumatati ( iar daca sunt mici se vor lasa intregi). Dupa fierbere se lasa sosul obtinut aproximativ 5 minute sub capac pentru omogenizarea aromelor.

 

Cum se fac paste cu sos rosu

Spaghetele se pun la fiert in apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe pachet ( se vor lasa al dente ), apoi se limezesc  cu apa calduta, se lasa la  scurs intr-o strecuratoare, transferandu-se intr-un bol adanc  cu peretii inalti,  apoi se pune untul peste ele amestecandu-le cu o lingura speciala pentru paste ( iar in lipsa lor cu doua furculite).

Peste spaghetele calde se pune sosul fierbinte, felii de mozzarella, decorandu-se cu frunze de busuioc proaspat si patrunjel proaspat taiat fin.

Spaghetele cu sos rosu se vor servi individual pe farfurii intinse albe, langa un pahar de vin alb sec Sauvignon Blanc, rece si plin de arome.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments