Autentificare

Înregistrare

Paste cu ton

Ingrediente:
260 g paste penne
2-3 catei usturoi
300 ml sos tomate sau suc de rosii
1 cutie ton
sare, piper
2-3 linguri ulei.

Mod de preparare:

Pastele sunt alegerea ideala atunci cand vrei sa pregatesti pentru tine sau cei dragi ceva rapid si gustos.

Fierte al dente, pastele ajuta digestia si sunt mult mai sanatoase decat varianta "moale"
cu care multi dintre romani sunt obisnuiti. Stiu italienii ce stiu! 🙂

Cu ce incepem?

Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj.

Intr-o tigaie cu ulei se adauga cateii de usturoi taiati marunt. Se lasa la calit, la foc domol, pana ce usturoiul se inmoaie fara sa se arda. Se adauga tonul bine scurs.
 

Dupa cateva minute se adauga sosul de rosii, sarea si piperul  si se lasa  la foc mic timp de 10 minute.
 

Pastele se scurg si se pun in farfurii, iar deasupra se aseaza sosul de ton.
Presara patrunjel dupa preferinte sau aseaza cateva frunzulite de busuioc proaspat.