Autentificare

Înregistrare

Paste cu vinete si pui

Paste cu vinete si pui

O reteta satioasa…si desigur pe gustul celor mici din familie si  nu numai.

Ingrediente paste cu vinete si pui

600 g paste penne (sau orice fel de paste, dupa dorinte)

1/2 piept de pui 200-300 g

1 vanata

3 catei usturoi (petru aroma, apoi indepartati)

5 linguri ulei de masline

200 g parmezan ras

1/2 legatura patrunjel proaspat

cateva frunze de busuioc proaspat

2 linguri unt+ 3 linguri pesmet (uns si tapetat vasul ptr cuptor)

sare, piper

Cum se fac paste cu vinete si pui

Pastele penne, se vor pune la fiert in apa clocotita si un praf de sare, dupa indicatiile de pe pachet.

Vanata, se va spala, indeparta capetele si taiata in bucatele potrivite.

Pentru o savoare si  un gust mai bun dat mancarii cu paste penne, vanata taiata in cubulete potrivite, se vor asezona cu sare si piper si  puse la calit intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins, cca 1 minut (avand grija a fi amestecate continuu, pentru a se gati uniform sa capete o culoare aurie).

Dupa gatire, cuburile de vanata,  se vor scoate din uleiul in care s-au gatit pe un prosop absorbant de bucatarie (pentru a se elimina din surplusul de ulei) cu o paleta cu gauri.

In uleiul ramas, se vor adauga catei de usturoi curatati (cat vor aroma uleiul, apoi indepartati), pntru a aroma uleiul, cca 1-2 secunde.

Pieptul de pui, taiat in bucati mici, se va adauga in uleiul aromat, la prajit pentru cca 4-5 minute, cat isi vor schimba culoare (sa devina albicioase, eventual se poate adauga 1 cescuta din zeama in care au fiert pastele penne).

Intr-un bol incapator, se vor pune pastele penne scurse si clatite cu apa calduta, urmand cuburile de vanata, pieptul de pui, amestecandu-se totul usor cu o spatula.

Intr-un vas JENA rotund (dimeniunea va fi in functie de ce cantitate se va gati), uns cu unt si tapetat cu pesmet, se va pune compozitia de paste penne pregatita in prealabil, acoperindu-se cu un strat generos de parmezan ras si dat vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade, pntru 10-15 minute (cat vor capata pastele un aspect gratinat, rumen).

Pastele cu vinete si pui, se vor consuma fierbinti, cu sos de rosii sau 2-3 linguri de sos de usturoi cu smantana si verdeata  (patrunjel tocat fin).

POFTA BUNA !!!