Autentificare

Înregistrare

Paste vegetariene cu ciuperci

Paste cu ciuperci

Cum se fac paste vegetariene cu ciuperci

Pastele ( de orice forma  ), se vor pune la fiert, respectandu-se indicatiile de pe ambalaj.

Ciupercile se vor curata de picioruse,  se vor condimenta cu sare, piper, apoi se vor pune intr-o tava de aragaz, unsa cu ulei, in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 10-15 minute ( cat se vor inmuia, lasandu-si sucul propriu ).

Intre timp, intr-o tigaie de teflon cu uleiul incalzit, se vor pune cateii de usturoi intregi ( cat vor aroma uleiul, apoi se vor indeparta ), rosiile cherry intregi, ciupercutele  gatite, taiate in felii subtiri sau in jumatati ( daca sunt mici ), urmand a se asezona dupa gust cu sare, piper si zeama de lamaie. 

Pastele fierte si scurse, se vor adauga in tigaie, amestecandu-se cu ingredientele gatite ( eventual se poate adauga un polonic din zeama in care au fiert pastele ), pentru a-si lua din aroma, cca 5-8 minute.

Pentru gust, se poate adauga la sfarsit sos pesto.

Pastele vegetariene cu ciuperci, se vor servi fierbinti, in farfurii intinse cu 1-2 linguri de parmezan ras deasupra.

POFTA BUNA !!!