Autentificare

Înregistrare

Paste vegetariene

Este o reteta vegetariana, saraca in grasimi, calorii si perfecta pentru diete.

Se pregateste foarte usor cu ingrediente la indemana.

Ingrediente paste vegetariene

500 g spaghete

1 ardei gras ( galben sau verde )

1 vanata potrivita

10 buc rosii cherry

250 g spanac proaspat sau congelat

3-4 linguri ulei masline

oregano uscat

3-4 frunze de busuioc proaspete

sare, piper

Cum se fac pastele vegetariene

Pastele se vor pune la fiert in apa clocotita cu un praf de sare, respectandu-se timpul de fierbere de pe ambalaj.

Intr-o tigaie de teflon inalta si cu peretii largi ( folosita pana la sfarsit ) se va pune uleiul la incins, apoi usturoiul taiat feliute ( ptr a aroma uleiul, dupa care se va indeparta din tigaie ). 

Vanata va fi taiata in cubulete mici si adaugata in uleiul incins cca 3-4 minute ( avand grija sa fie amestecate continuu ptr a se evita arderea lor ), apoi adaugat ardeiul gras taiat fasii sau cubulete mici.

Se vor lasa la sotat cca 3-5 minute, amestecandu-se continuu cu o spatula.

Spre sfarsit vor fi adaugate rosiile cherry taiate in jumatati,  apoi spanacul  (congelat sau proaspat) tocat marunt.

Din cand in cand peste legume se poate adauga putina apa in care au fiert spaghetele  ( pentru a se inmuia mai bine si spanacul ), apoi este asezonat totul cu sare, piper si un praf de oregano uscat dupa gust.

Pastele fierte si scurse se vor pune peste legumele inmuiate, amestecandu-se cu o spatula apoi sunt servite imediat, cat sunt fierbinti, in farfurii adanci.

Pentru aspect apetisant si gust savuros, pastele din farfurie vor decorate cu frunze proaspete de busuioc.

POFTA BUNA!!

Sursa foto

 

Facebook Comments