Autentificare

Înregistrare

Pastrav prajit la cuptor

Pastrav prajit la cuptor

Cum se face pastravul prajit la cuptor

Pastravul curatat de maruntaie si uscat cu un prosop absorbant de bucatarie, il vom taia in doua, astfel incat sa putem indeparta sira spinarii si o parte din oasele care ies cu ea.   Il asezonam apoi cu sare, piper atat in interior cat si exterior.

Intr-o  tava ( sa fie incapatoare )  in care am pus ulei, se vor pune  feliile de pastravi, apoi deasupra lamaia taiata rondele si usturoiul pisat  si se baga in cuptorul incalzit la 160 grade C. In tava mai putem pune morcovi sau alte legume, dupa cum dorim.

Se lasa la cuptor, pana se rumeneste bine si din cand in cand, se stropeste pestele cu putina apa sau vin alb, pentru a nu se usca.

Pastravii se vor pune pe un platou decorat cu frunze de salata sau serviti la masa cu cateva legume proaspete (rosii, castraveti, etc)

POFTA BUNA !!!