Autentificare

Înregistrare

Pastravi cu bere la cuptor

Pastrav in bere la cuptor

Cum se face pastravii cu bere la cuptor

Pastravii proaspeti se vor curata de intestine ( sau se vor cumpara gata curatati ) si spala bine, apoi uscati ( optional ) cu hartie absorbanta de bucatarie, asezonati cu sare si piper in interior si exterior.

Intr-o forma rezistenta la caldura ( ceramica, vas Jena ) se vor aseza pastravii, inconjurati cu rondele de ceapa rosie/praz, felii de lamaie, frunza de dafin rupta bucatele, boabele de capere, untul bucatele mici, uleiul de masline, apoi turnata berea blonda ( care trebuie sa acopere pastravii ).

Vasul se va acoperii cu o folie de aluminiu si dat in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 30 minute.

Aproape de sfarsit ( cu 10 minute), vasul se scoate, se va indeparta folia de aluminiu, introdus inapoi in cuptor ( pana isi va face pestele o fata de copt ( rumen ).

Pastravii se vor scoate usor din vas cu ajutorul a doua palete, se vor pune pe un platou cu sosul format,  cu ceapa si feliile de lamaie si decorat cu frunze de patrunjel proaspat.

POFTA BUNA !!!