Autentificare

Înregistrare

Pate de conopida cu ou

Pate de conopida

Daca iti place fasolea batuta atunci merita sa incerci si aceasta reteta. Se face foarte rapid, numai bine pentru un incepator sau cineva care nu vrea sa stea prea mult in bucatarie. Partea cea mai buna este ca ii poti modifica gustul dupa preferintele tale, intrucat conopida nu are un gust prea pronuntat, dar poti sa o duci catre humus adaugand turmenic, poti sa ii dai gust mediteranean, cu lamaie si ulei de masline sau se  poate face varianta  cu usturoi si boia de ardei (pe care o vom pregat acum).

Ingrediente pentru pate de conopida

1 conopida mica

2 oua  fierte tari (doar galbenusurile)

4-5 catei usturoi

un cub de unt (30 g)

1 lingurita boia de ardei

1 lingurita turmenic

100 g miez de nuca crud

2-3 linguri zeama de lamaie

sare, piper

Cum se face pateul din conopida

Conopida se va curata de frunze, desface in buchetele mici si spalate sub jet de apa rece.

Intr-o oala cu apa clocotita, un praf de sare si cateva linguri de zeama lamaie, se vor pune buchetele de conopida la fiert, pentru cca 20 minute (pentru a se inmuia suficient de bine).

Cand este fiarta, se va pune la strecurat intr-o strecuratoare (se lasa destul de mult la scurs pentru ca, daca retine apa, pateul devine mult prea moale).

Conopida scursa bine, se va  pune in blender la mixat, impreuna cu ingredientele: cubul de unt, galbenusurile de ou fierte, boia de ardei, turmenicul, miezul de nuca, usturoiul, zeama de lamaie, sare, piper, cca 3-4 minute, pana se va obtine o pasta tartinabile (daca va fi prea vascoasa, se poate adauga 1 lingura de mustar, sau putin lapte caldut).

Pateul din conopida, se  va servi intr-un bol alaturi de paine prajita pe grill.

Pofta buna!!