Autentificare

Înregistrare

Pateu din ficatei de pasare cu oua

Pateu de pui

Este un aperitiv perfect care poate  fi pregatit atat pentru copii, cat si pentru cei mari fiind foarte hranitor si recomandat pentru alungarea asteniei de primavara.

 

 Ingrediente  pentru  pateu din ficatei de pasare cu oua

6-7 oua ( 12 jumatati -14 jumatati )

200 g ficatei de pasare

un cub de unt

1 ceasca de lapte (la fiertul ficateilor)

cateva fire de patrunjel

2 linguri de smantana

sare, piper

Cum se fac oua umplute cu ficatei de pasare

Ouale, se vor pune la fiert in apa cu un praf de sare si 1 lingura de otet (se vor curata de coaja mult mai usor) cca 20 minute ( dorim oua cu galbenusul tare).

Ficateii de pasare, se vor spala si indeparta partea alba din interiorul lor  (deoarece va da amareala in preparat), apoi pusi la fiert in apa impreuna cu laptele (va indulci ficateii), pentru cca 15 minute.

Dupa fierbere, ouale se vor pune se vor scurge de apa fierbinte, apoi lasa la racit si curatate de coaja, taiate in doua pe lungime, iar galbenusurile scoase intr-un bol.

Ficateii fierti si scursi, se vor pune in blender la mixat, impreuna cu: galbenusurile, cubul de unt, patranjelul verde (optional), smantana, un praf de sare si piper, mixandu-se cca 1-2 minute, pana se va obtine o compozitie omogena ( vascoasa ).

Jumatatile de albus, se vor umple cu amestecul obtinut, urmand a fi asezate  pe un platou decorat cu salata verde.  Daca doriti sa serviti cu paine prajita puneti toata crema de pateu intr-un vas mic pe care il acoperiti cu un strat de unt lichid, pentru a  nu oxida pateul. In locul jumatatilor de oua se vor putea folosi tartine de paine prajita, atunci cand serviti pateul.

Pentru aspect apetisant, ouale umplute se vor decora cu frunze de patrunjel verde si cu rondele de masline negre.

Platoul cu oua umplute, se va acoperi cu o folie de aluminiu ( nu se vor acoperi cu folie alimentara, deoarece se vor umezi,.. transpira ) si dat la frigider, pana la momentul servirii.

Atentie: ouale umplute cu ficatei, se vor consuma imediat si nu se vor pastra in frigider mai mult de o zi, de aceea se vor face in cantitati mici.

Pont : se vor servi cu castraveciori murati sau gogosari la otet.

POFTA BUNA !!!