Autentificare

Înregistrare

Penne cu pancetta si sos de smantana

Ingrediente:
500 grame penne

150 gr pancetta sau bacon usor afumat

10 rosii cherry

2-3 catei de usturoi in coaja

100 gr parmezan ras

100 gr branza Cheddar rasa

200 gr smantana

2 linguri ulei de masline extravirgin

un cubulet de unt

doua felii ardei iute

un ardei gras taiat felii

cateva frunze de busuioc sau patrunjel proaspat dupa preferinta

sare, piper negru, dupa gust

Mod de preparare:

 

 

 

 

 

 Se pune la incins o tigaie cu un cubulet de unt si doua linguri de ulei de masline extravirgin. Se adauga pancetta, ardeiul gras, cateii de usturoi in coaja (se strivesc in prealabil cu lama cutitului), si se calesc pentru cateva minute minute pana pancetta sau baconul se rumenesc usor. Se adauga rosiile cherry taiate in doua si se mai lasa pentru trei minute la foc mediu.

 

 

 

 

Intre timp se pun apa la foc cu putina sare si o lingura de ulei de masline( uleiul nu este obligatotiu). Cand apa a ajuns la punctual de fierbere se pun pennele si se lasa la fiert conform instructiunilor de pe pachet( de preferat al dente) .Dupa ce pennele au fiert se scurg de apa si se adauga in tigaie peste pancetta.

 

 

 

Se da focul la nivel mediu, se adauga smantana amestecand usor, branza cheddar , parmezanul, ardeiul iute si cateva frunze de busuioc. Se mai lasa la foc mediu pentru cateva minute pentru a se omogeniza ingredientele si pana sosul devine cremos.

 

 

 

 

   Pennele cu pancetta si sos de smantana se servesc fierbinti cu putin busuioc proaspat deasupra si merg foarte bine cu un vin alb sau roze rece, iar pentru copii cu o limonada 🙂

 

 

Facebook Comments