Peste cu amestec de condimente si suc de portocale

Este un preparat usor, de vara, sanatos deoarece se folosesc ingrediente naturale si cu multe calitati terapeutice.

Fiind o reteta cu un grad de dificultate redus de pregatire, este foarte des facuta in casa, fara sa mai dorim a merge la restaurante, atunci cand timpul este limitat.

Ingrediente peste cu amestec de condimente si suc de portocale

4 file de peste ( la alegere )

2 cepe rosii

200 ml suc de portocale

1 lamaie ( se vor folosi felii de lamaie  ptr peste )

amestec de condimente: sare; piper;curry;scortisoara; paprika; 1/2 lingurita ghimbir ras proaspat

Cum se face peste cu amestec de condimente si suc de portocale

Fileul de peste daca este congelat , il lasam la dezghetat cu 30 minute inainte de a fi folosit, apoi il vom usca cu un prosop absorbant.

Ceapa rosie o curatam, apoi o taiem julien, data cu sare si stoarsa  de lichidul lasat ( va iesi din iuteala si va deveni mai dulce ).

Intr-un bol vom pune sucul de portocale amestecat cu condimentele pregatite, amestecam cu un tel pentru a se omogeniza si forma un fel de sos mai vascos, dupa care punem fileurile de peste la macerat pentru 15 minute.

Se vor pregati 4 folii de aluminiu, duble dimensiunii fileurilor de peste, asezam pe fiecare cate un pat de ceapa, pestele pe care l-am tinut in sucul de portocale cu condimente si  cate 2-3 felii de lamaie deasupra.

Ermetizam bine folia de aluminiu, pentru a nu se risipi sosul, apoi punem fileurile de peste pregatite in folie in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt si data in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 15-20 minute.

Pestele se va servi pe farfurii intinse mari direct din folie, cu felii de lamaie, alaturi cu boluri individuale de orez fiert.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto