Autentificare

Înregistrare

Peste cu sos de ciuperci

Cu totii iubim pestele pane. De aceasta data il vom face chiar si mai bun, servindu-l impreuna cu un sos facut din smantana si ciuperci.

Ingrediente peste cu sos de ciuperci

4 bucati peste fara oase ( pangasius; novac; cod etc..)

50 g faina alba ( ptr tavalit peste )+ 1 lingurita boia dulce

ulei ptr prajit ( 100-150 ml ) vegetal

sare, piper ( ptr asezonat peste )

Pentru sos ciuperci

500 g ciuperci proaspete Champignon

1 ceapa potrivita

1 lingura ulei vegetal

100 g smantana gatit

1 lamaie ( zeama )

sare piper

Cum se face sosul de ciuperci

Intr-o craticioara sau o tigaie de teflon cu peretii inalti se vor pune uleiul la incalzit si ceapa curatata si taiata marunt, amestecandu-se continuu ( pentru a nu se arde, ci atat cat devine translucida ).

Ciupercile, curatate si taiate in felii groase ( pentru a fi vizibile in sos ), se vor adauga peste ceapa impreuna cu: zeama de lamaie, sare si piper ( pentru a-si lua arome inca de la inceput ), lasandu-se la fiert cca 20-25 minute ( cat va scadea din lichid ).

Smantana de gatit se va adauga la sfarsit, lasandu-se sa mai dea intr-un clocot-doua ( cca 5-8 minute ), pana se va obtine un sos fluid, putin ingrosat ( ca o smantana mai groasa).

Cum se face peste cu sos de ciuperci

Pestele inainte de gatire cu 5-10 minute, se va tavali pe ambele parti  printr-un amestec de: faina alba, sare, piper si boia dulce,  urmand a fi prajit ( scuturate bucatile de peste inainte, de surplusul de faina ) intr-o cratita de teflon cu uleiul incins. ( cate 5-8 minute pe fiecare parte ).

Dupa prajire, pestele se va scoate pe un prosop absorbant ( pentru a se elimina din surplusul de ulei ).

Pestele, se va servi cald pe o farfurie cu sos de ciuperci deasupra, decorat cu patrunjel proaspat tocat fin.

POFTA BUNA !!

Sursa foto