Autentificare

Înregistrare

Peste cu sos iute

Peste cu sos iute

Cum se face pestele cu sos iute

Pestele poate fi cumparat sub forma de: file; medalioane sau intreg (apoi portionat in bucati potrivite).

Intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti se va pune uleiul la incins ( 50 ml ), urmand bucatile de peste asezonate in prealabil cu sare si piper, lasate la prajit cate 5 minute pe fiecare parte ( cat vor deveni aurii ).

Dupa ce pestele s-a prajit se va scoate pe o hartie absorbanta de bucatarie si lasat in asteptare.

In alt vas punem in putin ulei, ceapa taiata marunt, usturoiul pisat sau ras, ghimbirul ras, paprika, ardeiul iute, sucul de rosii, lasand sa fiarba totul cu capacul pus cca 30 minute, avand grija a nu se prinde sosul. ( eventual se mai poate adauga putina apa calduta).

Cand ingredientele s-au inmuiat si s-a format un sos vascos, se va adauga pestele prajit ( avand grija sa fie acoperit in sos ), lasandu-l sa dea intr-un clocot-doua impreuna cu sosul format ( cca 5-10 minute )

Pestele cu sos iute se poate servi cu o garnitura de orez fiert.

POFTA BUNA !!