Autentificare

Înregistrare

Peste pangasius cu sos de curry

O alimentare corecta a inceput sa devina in zilele noastre, prioritatea nr 1.

De aceea ne straduim sa urmam acest regim de viata sanatos pe cat este posibil.

Si pentru ca tot timpul cautam ceva cat mai usor, ne-am gandit sa facem un peste cu sos de curry.

Pentru aceasta reteta vom folosi un peste pe care majoritatea il consideram „banal”si anume Pangasius.

Acest peste pangasius, gatit cum trbuie este foarte gustos, are o textura foarte placuta si ofera un excelent raport pret-calitate.

Desi este ocolit are aviz de intrare in UE.

Combinatia de peste si curry este foarte placuta si la gust si aspect, dar care se gateste rar in casele noastre.

Vom face de data aceasta reteta  „indrazneata” chiar pentru familie.

Ingrediente  peste pangasius cu sos curry( ptr 2 persoane )

2 fileuri peste pangasius ( se poate folosi si alt peste ca:fileuri de pastrav, dorada, cod, merlucius etc..)

folie aluminiu ( pentru peste )

Patrunjel verde proaspat ( pentru decor )

sare. piper

1/2 lamaie  ( taiata felii subtiri pentru peste )

Pentru sos curry

50 g unt ( ptr sotat legumele )

1/2 ardei gras verde

10 pastai fidelute verzi ( taiate 3-4 cm lungime )

1/2 ardei verde iute ( optional )

cateva bucati de brocolii ( optional )

100 g mazare congelata ( optional )

4 rosii cherry

2 linguri de arpagic

1 limeta sau lamaie ( zeama )

Am folosit la acest sos numai legume verzi, deoarece curry face o combinatie buna cu acestea.

Cum vom face sosul curry

Deoarece pestele se face foarte repede, vom pregati mai intai sosul de curry cu legume astfel:

Intr-o tigaie vom pune untul la incalzit putin.

Adaugam feliutele de usturoi pentru a le sota, amestecand tot timpul pentru a nu se arde.

Apoi vom pune ardeiul gras verde taiat fasii, pastaile verzi fideluta, mazarea, arpagicul, rosiile cherry  si cele doua lingurite de curry.

Amestecam totul usor pentru a se combina bine si curry in legumele sotate.

Condimentam cu sare si piper si acrim putin gustul dulceag cu 2-3 linguri de zeama de limeta sau lamaie.

Oprim focul si lasam sosul de curry format cu legume in asteptare pana pregatim si pestele pangasius.

Cum vom face pestele pangasius

Pregatim mai intai folia de aluminu ( o vom taia mai lunga in metraj, astfel incat sa depaseasca fileul de peste cu 4-5 cm la capete )

Ungem folia de aluminiu cu ulei sau cu unt ( dupa preferinta )

Fiecare fileu de peste pangasius il vom taia de-a lungul in doua sau trei parti.

Se va cu sare si piper, dupa care il vom aseza in folia de aluminiu si cu cateva felii de lamaie.

Vom strange folia de aluminiu ca un pachet  (adica vom uni capetele ) , astfel incat aburul sa nu poate iesi in timp ce se afla la cuptor.

Pe o tava de aragaz sau pe un gratar vom introduce pestele in cuptorul preincalzit pentru 200 de grade cca 20 min.

Dupa ce timpul de gatire a expirat, scoatem pestele din cuptor.

Il desfacem cu grija din folie, il asezam pe un platou alaturi de sosul de curry cu legume.

Il vom orna cu putin patrunjel proaspat tocat.

Poate fi servit cu garnitura de orez simplu si cu paine de secara.

 

POFTA BUNA !!!

Facebook Comments