Autentificare

Înregistrare

Piept de pui cu legume si smantana

Pui cu legume si smantana

Cum se face piept de pui cu legume

Pieptul de pui dezosat, se va spala si taia in bucati potrivite. Se va  pune la calit intr-o tigaie de teflon cu uleiul bine incins ( cat bucatile isi vor schimba culoarea, deveni albicioase, cca 5-8 minute ).

Ceapa curatata, taiata marunt, impreuna cu ciupercile curatate de pielita si taiate in felii groase, se vor pune peste pieptul de pui, amestecandu-se continuu pana se vor inmuia si scadea din lichidul lasat de ciuperci.

Ardeii grasi, taiati in bucati mari, se vor adauga la sfarsit in tigaie ( sa ramana al-dente, pentru a fi vizibili ).

La sfarsit, totul se va asezona cu sare, piper, boia dulce de ardei, amestecandu-se usor, pentru a se combina aromele.

Intr-o tava dreptunghiulara 30/20 cm, unsa cu unt, se va transfera pieptul de pui si legumele gatite.

Separat, intr-un bol se va pune si amesteca cu un tel smantana de gatit ( acesta va inlocui sosul bechamel, daca nu se va dori din diferite motive de sanatate ) impreuna cu mozzarela rasa din belsug ( sau cascavalul ras ), sare, piper si praful de nucsoara.

Compozitia obtinuta se va intinde  pe suprafata carnii de pui si a legumelor din tava, data tava  in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca 20-25 minute ( cat se va gratina suprafata ). Cand este aproape gata, se va pune peste pieptul de pui bucatelele de sunca afumata pe care am taiat-o in cubulete mici.

Carnea de pui cu legume se va servi fierbinte, alaturi de salata de legume proaspete ( morcov ras, varza alba rasa, o sfecla rosie rasa etc..cu un dressing simplu de casa ).

POFTA BUNA !!