Autentificare

Înregistrare

Piept de pui cu praz in folie de aluminiu

Pui in folie de aluminiu

Cum se face piept de pui cu praz in folie de aluminiu

Prazul ( partea alba ) se va taia in rondele care se vor cali intr-o tigaie de teflon cca 1-2 secunde ( al-dente ), apoi se va scoate intr-un vas in asteptare.

Pieptul de pui taiat in felii subtiri se vor cali pret de cca 3-4 minute ( doar sa-si schimbe culoarea ) pe ambele parti, asezonandu-se cu sare si piper.

Din folia de aluminiu se vor taia patru patrate 30/30 cm, care se vor unge cu putin ulei de masline, apoi din prazul calit se va face un pat, peste care se va pune cate o portie din pieptul de pui prajit, stropindu-se cu zeama de lamaie, apoi adaugate felii de rosii, morcovul, cartoful si castravetele.

Folia de aluminiu se va impacheta ermetic, apoi puse pachetelele intr-o tava si date la cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 15-20 minute.

Pieptul de pui cu praz in folie de aluminiu se va servi imediat scos din cuptor, alaturi de  o garnitura de orez cu bob lung sau un piure de cartofi.

POFTA BUNA !!!