Autentificare

Înregistrare

Piept de pui cu smantana si mustar

Piept de pui cu smantana si mustar

O reteta rapida de facut, atunci cand in frigider avem un piept de pui, pe  care il gatim dupa gustul nostru, iar pranzul sau cina va fi un deliciu culinar.

Ingrediente piept de pui cu smantana si mustar

450-500 g piept de pui dezosat

Ingrediente pentru uns pieptul de pui 

1 lingura smantana

1 lingura mustar

1 lingurita paprika iute

1 lingurita miere de albine topita

3-4 linguri zeama de lamaie

1 lingurita coaja de lamaie rasa

ierburi Provence

un cub de unt ( pentru uns folie )

folie de aluminiu

sare, piper

Cum se face piept de pui cu smantana si mustar

Prima etapa, va fi acea de a se pregati un sos delicios cu o usoara tenta dulce-pikant (cu care se va unge pieptul de pui) intr-un bol din: smantana, mustar, miere de albine, paprika iute, zeama de lamaie, coaja de lamaie, 1 lingura de ierburi Provence, sare si piper, amestecandu-le cu un tel, pana se va obtine un sos omogen.

Pieptul de pui dezosat, se va portiona in felii subtiri sau lasa ca atare, uns cu sosul obtinut, apoi pus pe o folie de aluminuiu unsa cu unt (va fi o folie de marime generoasa), care se va rula bine  (inclusiv stranse capetele, pentru a nu se pierde din sos).

Intr-o tava patrata (20/20), sau pe un gratar de aragaz, se va pune pieptul de pui pregatit in prealabil in folie de aluminiu la cuptor preincalzit la 190 grade, pentru 20-25 minute.

Dupa gatire, pieptul de pui se va scoate din folie, pus pe un platou si servit cu legume sotate sau o garnitura de orez.

Pentru cei care doresc, pieptul de pui il putem servi cu Sos Dijon care va face preparatul sa fie delicios.

Cum pregatim sosul dijon?

POFTA BUNA !!!