Autentificare

Înregistrare

Piept de pui cu sos de rosii si vin rosu

Sunt momente mai speciale, in care vrem ca mancarea sa fie deosebita. Mai ales daca vrem sa impresionam pe cineva. Atunci putem alege aceasta reteta de piept de pui cu ciuperci si rosii, stropit cu vin rosu.

Ingrediente pentru piept de pui cu vin rosu

2 cepe,
1-2 catei usturoi,
2 bucati piept de pui,
250 g ciuperci,
1/2 cutie rosii decojite,
1 lingura pasta tomate,
1 lingurita zahar brun,
30 ml vin rosu, sec,
70 ml supa pasare,
1/2 legatura patrunjel,
sare, piper, ulei,

Cum se face pieptul de pui cu vin rosu

Ceapa si usturoiul tocate marunt se pun la calit in ulei.

Cand ceapa s-a ingalbenit se adauga pieptul de pui (fiecare bucata taiata in 2-3 felii pe lung), se lasa pana se prajeste usor.

Se adauga ciupercile, taiate felii, rosiile taiate marunt si sucul lor, vinul, zaharul, sare si piper.

Se amesteca bine si se adauga supa. Se lasa la foc domol, pana scade sosul, se amesteca din cand in cand.

La sfarsit se adauga patrunjelul tocat marunt.

Video

Puteti vedea mai jos cum se face acest fel de mancare, fara adaosul de vin si zahar, deci versiunea de baza.

Sursa foto