Autentificare

Înregistrare

Piept de pui cu sos de smantana si busuioc

Decat aceasta reteta, cred ca nimic nu poate fi mai simplu de facut !!…. doar cat ne invartim prin bucatarie si este gata.

Se face cu ingrediente la indemana, sau cumparate in drum spre casa de la serviciu… si masa de seara este asigurata.

Ingrediente piept de pui cu sos de smantana si busuioc

1 piept de pui dezosat 650 g

500 ml smantana de gatit subtire, cu grad scazut de grasimi

2 catei usturoi

3 linguri faina

3 linguri ulei vegetal ( ptr inabusit pieptul de pui )

1 lingura busuioc proaspat ( sau uscat ) ptr aroma

cteva frunze patrunjel proaspat ( ptr decor )

sare, piper

Cum se face piept de pui cu sos de smantana si busuioc

Pieptul de pui se spala, se portioneaza bucati mari care puse la prajit intr-o cratita ( pana isi schimba culoarea… devin albicioase ), intorcandu-se in mod continuu pe toate partile. Apoi se va adauga cate putina apa din cand in cand si este pus un capac deasupra pentru a fierbe inabusit.

Smantana de gatit lichida o punem intr-un bol si adaugam faina, amestecand cu un tel pana se va dizolva bine faina ( sa nu ramana cocoloase ). O adaugam in suvoaie peste pieptul de pui bucati, amestecand in mod energic ( ptr a nu se taia, iar focul sa fie domol ), lasand apoi sa dea cateva clocote, pana se face un sos nu prea gros.

La final se va adauga usturoiul taiat felii subtiri ( pentru aroma si gust ), busuiocul proaspat tocat fin si este condimentata mancarea cu sare si piper dupa gust.

Pieptul de pui cu sos smantana si busuioc se va servi fierbinte cu mamaliguta calda sau paine prajita.

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments