Autentificare

Înregistrare

Piept de pui cu sos exotic de mandarine

O reteta care ne va face gustul pentru ceva exotic si in acelasi timp usor.

Folosirea fructelor exotice vor da carnii de pui o savoare placuta si fina.

Pentru sarbatorile de iarna aceasta reteta va fi un adevarat rasfat culinar, atat pentru familia noastra cat si pentru musafiri.

Chiar daca vom fi  in post si aceasta reteta ne va face cu „ochiul,”o putem experimenta cu incredere la finalul perioadei de post, sau chiar dupa sarbatorile de iarna, atunci cand dorim o mancare usoara.

Ingrediente pentru pieptul de pui cu sos exotic

500 g piept de pui ( sau 3 piepti de pui mai mici )

1 borcan ciuperci intregi sau feliute

50 g unt ( pentru prajit pieptul de pui )

2-3 linguri ulei ( pentru prajit piept de pui )

200 ml suc de mandarine

50 ml zeama de lamaie

4 mandarine

150 g ananas din compot

1/2 lingurita de ghimbir macinat

1 lamaie

cateva frunze de salata verde ( pentru decor )

sare, piper

Pentru sosul folosit alaturi la pieptul de pui

200 g maioneza ( facuta in casa )

2 linguri de zeama lamaie

1 lingura suc de mandarine

1 lingura mustar

2 linguri coniac

sare, piper

Cum vom face sosul

Intr-un bol mai adanc vom pune: maioneza, zeama de lamaie, sucul de mandarine, mustarul, coniacul, sarea si piperul.

Se vor amesteca cu ajutorul unui tel pentru a se combina bine ingredientele si a prinde aroma, pana se vor omogeniza.

Vom acoperi bolul cu folie de aluminiu si-l dam la rece in frigider pana la folosire.

Cum vom pregati pieptul de pui in sos exotic

Fiecare piept de pui se va spala si curata de pielita.

Apoi ii taiem in fasii subtiri si-i punem intr-un castron in asteptare pana vor fi folositi.

Ciupercile le vom scurge de zeama din borcan, iar daca vor fi intregi le vom taia in feliute subtiri.

Mandarinele le vom curata de coaja, le desfacem in feliute pe fiecare.

Pastram cateva  pentru decor, iar restul le taiem in cubulete mici si le punem intr-un bol.

Ananasul se va taia la fel, cubulete, si le vom adauga in bolul cu mandarine, deoarece se folosesc impreuna.

Intr-o tigaie de teflon vom pune la incins untul cu uleiul ( untul nu poate fi pus fara ulei la incins, deoarece acesta se va arde si va strica gustul mancarii ), dupa care vom adauga fasiile de piept de pui, pana cand acestea  vor capata culoarea alba.

Se vor pune si ciupercile la calit pentru 10 minute.

Sucul de mandarine impreuna cu 1/2 cana apa se va adauga peste fasiile de pui, lasand sa dea in cateva fierturi cca 30 de minute, pentru a se combina aromele intre ele.

Dupa ce sosul a mai scazut putin, adaugam mandarinele si ananasul cubulete.

Vom condimenta cu sare, piper si ghimbirul praf, pentru a mai atenua din gustul dulce al sosului.

Sosul se mai lasa la fiert pana va scadea bine.

Pentru sarbatori si pentru un aspect frumos, aceasta reteta de piept de pui in sos exotic, se va servi in farfuri patrate si albe sau in culori” exotice”, in care in prealabil s-a aranjat o frunza de salata proaspata.

Pieptul de pui cu sos exotic se va decora cu feliutele de mandarine pastrate si cu rondele de lamaie, alaturi de sosul de maioneza.

TRUCURI SI IDEI

Ornarea acestui preparat exotic se poate face si cu frunze de busuioc, patrunjel verde sau cu o garnitura de orez bob lunguiet cu legume.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto