Autentificare

Înregistrare

Piept de pui marinat in miere, mustar si sos de smantana

Piept de pui cu smantana si miere

Cum se face piept de pui  marinat in miere, mustar  si sos de smantana

Intr-un bol se va face marinata pentru pieptul de pui din: mierea de albine, mustarul dulce cu boabe de mustar, zeama de lamaie, sare, piper, amestecandu-se cu un tel, apoi adaugate bucatile de piept de pui ( amestecate bine in marinata ) si lasate la rece cca 20 minute.

Intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins, bucatile de piept de pui scurse de marinata, se vor pune la prajit, intorcandu-le pe toate partile, pana vor devenii aurii ( cate 5-8 minute pe fiecare parte ).

Dupa gatire, bucatile de  piept de pui se vor scoate pe un platou, pana la folosire.

In aceeasi tigaie de teflon ( dar curatata ) se va pune 1 lingura de ulei vegetal, urmand la prajit baconul taiat marunt, usturoiul pisat, amestecandu-se cateva secunde ( pana se va praji putin bacon ), apoi adaugata smantana de gatit, rosiile deshidratate tocate marunt ( sau rosiile cherry jumatsti ), frunzulitele verzi de cimbru ( ptr aroma ), lasand sa dea intr-un clocot-doua ( cca 10 minute ).

Sosul de smantana se va asezona cu sare, piper dupa gust, iar la final se va ingrosa cu amidonul de porumb dizolvat in putina apa rece.

Pieptul de pui se va adauga peste sosul de smantana,  pentru a-si lua din arome, lasat pe foc inca cca 5 minute, apoi data tigaia la o parte.

Pieptul de pui marinat cu sos de smantana se va servi alaturi de o garnitura de cartofi prajiti.

POFTA BUNA !!!