Autentificare

Înregistrare

Piersici la grătar cu rucola, brânză de capră şi prosciutto

Piersicile se găsesc în magazine, petrecerile s-au mutat afară, lângă grătar, aşa că este timpul să venim cu câteva idei noi. Este în regulă, punem mici, punem costiţă? Dar ce altceva?

Piersici, este răspunsul profesioniştilor în petreceri. Grătarul face piersicile să fie atât de dulci şi cu o aromă atât de plăcută, uşor caramelizată, încât orice petrecere a grătar ar trebui să le aibă.

Ingrediente pentru salată cu piersici la grătar

Rucola
Piersici
Brânză de capră
Prosciutto
Ulei de măsline
Miere
Sare şi piper
Oţet balsamic

Cum se face salata de piersici la grătar cu rucola

Pentru dressing: puneţi oţet balsamic pe foc şi lăsaţi cam 2 minute să fiarbă la foc mic. Luaţi de pe foc şi adăugaţi mierea. Lăsaţi să se răcească.

Puneţi piersicile pe grătar după ce le-aţi dat cu un pic de ulei de măsline înainte, astfel încât să nu se lipească. Se ţin cam 30 de secunde pe fiecare parte. Suficient cât să devină un pic mai maronii, însă fără să se înmoaie.

Într-un vas puneţi rucola şi adăugaţi ulei, sare şi piper. Amestecaţi.

Aşezaţi rucola pe farfurie. Presaraţi deasupra brânză de capră şi felii subţiri de prosciutto. Aşezaţi câteva felii de piercică şi stropiţi totul cu oţet balsamic îndulcit.

Trucuri şi idei

Piersicile nu trebuie să fie foarte moi. Ele devin dulci la grătar, chiar dacă nu sunt încă coapte.

Prosciutto poate să fie şi mai interesant dacă este, la rândul său, ţinut la cuptor 10 minute, astfel încât să devină crocant

Video

Sau poate că nu va încânta o salată la grătar. Atunci, cu ingredientele de mai sus, puteţi să faceţi sandvişuri . Sunt la fel de bune la gust şi arăta foarte cool