Autentificare

Înregistrare

Pilaf cu ciuperci

Pilaful este o mancare foarte gustoasa, gatita cu legume si chiar cu carne de pui.

A gati orez este usor,dar totusi trebuie avut in vedere si tipul de orez,modul de preparare cat si de timpul lui de gatire. Exista o multitudine de varietati de orez,care se folosesc pentru anumite tipuri de mancare.

Orezul este alcatuit in cea mai mare parte din amidon,care influienteaza gustul si textura produsului final.

Astazi vom face o mancare la care ingredientul de baza va fi orezul.Poate fi folosita si ca o mancare de post,adaugand si niste legume pentru a fi mult mai placuta si savuroasa.

Vom folosi un orez cu bobul lunguiet,pentru ca este foarte potrivit pentru pilaful pe care il gatim.

 

Ingrediente pentru pilaf cu ciuperci

1 cana orez bob lunguiet

1 ceapa mare

1 ardei kapia rosu

2 morcovi potriviti

1 dovlecel

500 g ciuperci proaspete sau din conserva(1 borcan de 375-450g sau de la cutie )

100 ml ulei

4 cani apa

1 rosie

sare,piper

patrunjel

 

Mod de preparare pilaf cu ciuperci

In primul rand vom spala foarte bine orezul,pe care-l vom pune intr-un bol in asteptare pana cand acesta urmeaza a fi gatit.

Ne vom ocupa de restul legumelor pe care le vom pregati in prealabil si anume:curatam ceapa si o spalam,lucru pe care il facem si cu celelalte legume.Ceapa va fi taiata marunt,morcovul il vom taia rondele subtiri sau dat pe razatoarea mare,dovlecelul va fi taiat in cuburi mici si ardeiul deasemenea taiat si el marunt.

Ciupercile le vom curata de pielita si le vom toca in feliute subtiri,iar daca folosim ciuperci din conserva,atunci le vom scurge de zeama existenta din borcan,le vom mai marunti putin daca va fi cazul.

Ciupercile din conserva au acelasi mod de gatire ca si ciupercile proaspete.

Pregatim o cratita cu peretii mai inalti si chiar ar fi foarte bine daca acea cratita va avea si fund dublu,deoarece orezul nu se va mai lipi de fundul cratitei.Dar daca nu avem asa ceva nu va fi o problema prea mare ,numai ca trebuie avut in vedere sa nu lasam mancarea sa se prinda de fundul cratitei.

Vom pune uleiul in cratita,adaugam ceapa pe care o vom cali 2-3 minute fara a o lasa sa se arda pe margini.

Punem apoi morcovul feliat sau ras si-l lasam si pe el 2-3 minute,dupa care urmeaza ciupercile pe care le vom lasa la calit pana va scadea putin apa din ele.Dupa ce ciupercile s-au calit si ele vom pune ardeiul si dovlecelul.

Amestecam usor legumele din cratita ca sa nu se prinda de fundul cratitei,picurand din cand in cand apa calduta pentru ca legumele sa fiarba putin.

Apoi vom pune orezul si restul de apa deja calduta,lasand sa fiarba asa pe aragaz cam 15 minute,punand intre timp sarea ,piperul dupa gustul fiecaruia.

Cuptorul de la aragaz va fi preincalzit inainte de a introduce orezul la cuptor.

Dupa ce orezul a fost lasat sa mai fiarba pe aragaz,il vom introduce apoi in cuptor ptr inca 20 minute.

Pentru un aspect mai placut dat pilafului,vom taia o rosie rondele si o vom pune deasupra,introducand apoi cratita la cuptor.

Dupa timpul de gatire vom scoate cratita  si vom presara deasupra si cateva fire de patrunjel tocat.

Aceasta mancare va putea fi folosita asa cum am mai mentionat,ca mancare de post,cat ca si o garnitura la o friptura de pui pe gratar.

 

Mancarea aceasta poate fi  data cu incredere si celor mici,datorita legumelor existente .Va fi o mancare completa pentru ei.

 

POFTA BUNA !!

Facebook Comments