Autentificare

Înregistrare

Pilaf cu ciuperci

Pilaful este o mancare foarte gustoasa, gatita cu legume si chiar cu carne de pui.

A gati orez este usor,dar totusi trebuie avut in vedere si tipul de orez,modul de preparare cat si de timpul lui de gatire. Exista o multitudine de varietati de orez,care se folosesc pentru anumite tipuri de mancare.

Orezul este alcatuit in cea mai mare parte din amidon,care influienteaza gustul si textura produsului final.

Astazi vom face o mancare la care ingredientul de baza va fi orezul.Poate fi folosita si ca o mancare de post,adaugand si niste legume pentru a fi mult mai placuta si savuroasa.

Vom folosi un orez cu bobul lunguiet, pentru ca este foarte potrivit pentru pilaful pe care il gatim.

 

Ingrediente pentru pilaf cu ciuperci

1 cana orez bob lunguiet

1 ceapa mare

1 ardei kapia rosu

2 morcovi potriviti

1 dovlecel

500 g ciuperci proaspete sau din conserva(1 borcan de 375-450g sau de la cutie )

100 ml ulei

4 cani apa

1 rosie

sare,piper

patrunjel