Autentificare

Înregistrare

Piscoturi vanilate

Atunci cand avem pofta de niste piscoturi de sampanie si nu avem timp sa le cumparam, le putem face acasa in numai 20 minute, rezultand niste piscoturi moi in interior, cu crusta subtire, crocanta si cu gust de vanilie.

Ingrediente piscoturi vanilate

7 oua

200 g zahar tos ( pudra )

250 g faina ( mai mult sau mai putin, ptr un aluat asemnator celor de eclere )

1 pachet zahar vanilat ( 100 g )

100 g zahar pudra ( ptr decor )

1/2 lamaie ( coaja, ptr aroma )

Cum se fac piscoturile vanilate

Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuiesc sa fie proaspete.

Separam albusurile de galbenus in boluri diferite.

Galbenusurile le batem impreuna cu zaharul tos facut pudra, pana devin o spuma albicioasa si isi maresc volumul cu ajutorul unui mixer de bucatarie, apoi adaugam si zaharul vanilat, coaja de lamaie pentru aroma piscoturilor.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le adaugam in galbenus lingura cu lingura pana se vor incorpora bine.

Faina cernuta o adaugam in ploaie peste amestecul de galbenus, amestecand usor cu o spatula de jos in sus ( sa fie un aluat bun de pus intr-un posh sau cornet)

Intr-o tava potrivita de 33/42 cm , unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, punem aluatul intr-un posh pe trei sferturi, formand piscoturi de cca 15 cm lungime, lasand intre ele un spatiu de 5-6 cm, deoarece cresc la copt.

Se presara deasupra pe fiecare zahar pudra cu ajutorul unei site dese sau tifon, apoi introdusa tava in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 25 minute ( in care timp piscoturile trebuiesc sa creasca nu sa se rumeneasca ).

Cand sunt gata se scot de pe hartie cu ajutorul unui cutitas si se aseaza pe un platou, lipite cate doua cu partea de pe tava inauntru, sau se vor lasa cate unul singur.

 Piscoturile se vor pudra cu zahar pudra cand sunt calde, scoase din cuptor.

Piscoturile vanilate se pot folosi la Tiramisu, tort Diplomat  etc…sau ca atare la o ceasca de ceai sau cafea.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments