Daca vrei sa obtii un piure cu un indice glicemic mic si sa adaugi mai multe legume in dieta ta, atunci imbunatateste piureul de cartofi adaugand conopida.
Ingrediente pentru piure de conopida cu cartofi
800 g conopida,
400 g cartofi,
50-60 g margarina vegetala (inlocuiti cu unt daca nu tineti post)
75 ml apa in care au fiert legumele sau lapte de soia/migdale sau lapte normal
sare,
Cum se face piureul de conopida cu cartofi
Conopida se desface in buchetele, cartofii se curata si se taie bucati si se spala bine
Se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 15-20 minute.
Legumele se scurg bine de apa, se pun intr-un bol si se adauga margarina sau untul. Se adauga 75 ml din apa in care au fiert, sare si se amesteca cu blenderul.
Se serveste imediat.
Video
Sau puteti face piureul numai din conopida. Adaugati si usturoi si ceapa verde, pentru mai multa savoare