Autentificare

Înregistrare

Piure de telina

Punem telina in supe, uneori si in salate. Dar nu mancam suficient pentru cat de benefica este ea sanatatii. Printre beneficiile ei se numara scaderea tensiunii arteriale si ajutor dat impotriva cancerului.In plus, este recomandat consumul in timpul dietei intrucat are efect diuretic si reduce pofta de dulce.
Vom face, prin urmare, o mancare in care telina este principalul ingredient.

Ingrediente pentru piure de telina

Pentru 6 portii:
1 kg telina,
3 catei usturoi,
1 lingura ulei masline,
45 g masline negre, fara samburi, desarate,
1/2 lingurita coriandru boabe, proaspat macinat,
sare, piper,

Cum se face piure de telina

Telina se curata si se taie cubulete, se pune la fiert in apa cu putina sare.

Se adauga si catei de usturoi.

Se lasa sa fiarba la foc iute pana incepe sa dea in clocot, apoi se mai lasa 10-15 minute la foc mic. Se verifica daca a fiert telina.

Se scurge zeama, pastrand 1 pahar.

Telina si usturoiul fierte se pun intr-un bol, se adauga uleiul, coriandru, sare si piper, se paseaza totul cu mixerul. Se adauga zeama pastrata, dupa gust.

Se formeaza un piure in care adaugam maslinele negre, maruntite.

Sursa foto

Facebook Comments