Autentificare

Înregistrare

Pizza cu fructe de mare

Ingrediente:
Pentru blatul de pizza:
.250-300 ml apa calduta
•300 gr faina alba (speciala pentru pizza)
•1 plic drojdie de bere uscata
•1 lingurita de zahar
•1/2 lingurita de sare fina
•un praf de pier negru
•3 linguri ulei extra virgin

Pentru toppingul de pizza:
•50 gr branza Cheddar rasa (sau mozzarella rasa)
•150 gr cockatil fructe de mare
•6 rosii cherry (optional 2 ciuperci, ½ ardei kapia)
•6 creveti jumbo (proaspeti, nedecorticati)
•6 filete anchois
•6 bucati caracatita baby
•4 linguri suc de rosii
•2-3 frunze busuioc proaspat
•ardei iute proaspat (optional, pentru cei care prefer mai picant)
•1 lingura paste de tomate
•1 lingura ulei de masline
•½ lamaie
•sare, piper dupa gust
.doi catei usturoi necuratati de coaja

Mod de preparare:

Blatul pentru pizza: dizolvam drojdia uscata si zaharul in cateva linguri de apa calduta, adaugam o lingura faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la crescut, pana isi dubleaza volumul .

Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si acolo incorporam maiaua.Turnam apa calduta putin cate putin, amestecand in acelasi timp cu mana sau cu o lingura de lemn. Adaugam si uleiul de masline si framantam usor pana se incorporeaza uleiul.

Rasturnam pe blatul de lucru  si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat elastic( nu trebuie sa se lipeasca de degete)

Punem aluatul intr-un vas, il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit, la loc caldut.

 


Blat de pizza

 

Il lasam pana isi dubleaza volumul, aproximativ o ora. O sa rezulte un aluat bine aerisit. Il mai framantam putin. Daca se lipeste, mai presarati putina faina.

Intindem cu mana aluatul pe blatul de lucru, presarat in prealabil cu faina. Apoi apucam aluatul de margine cu doua maini miscandu-l usor din aproape in aproape, in sensul acelor de ceas (se va intinde singur).  Intindem in tava unsa cu ulei de masline aluatul obtinut, apoi cu degetele il presam pana ajunge pe margini. Cu ajutorul unei furculite intepam suprafata blatului (mai putin marginile) ca sa nu se umfle foarte tare la copt. Eu am folosit o tava normala, dar puteti folosi o tava speciala pentru pizza.

 


 

 

Toppingul pentru pizza:

Se pregateste mai intai sosul de rosii cu care vom unge blatul de pizza: amestecam 4 linguri suc de rosii cu o lingura pasta de tomate, o lingura ulei de masline, frunzele de busuioc tocate marunt, sare si piper dupa gust si ardei iute daca se doreste mai picant.

 


 

Ungem uniform blatul de pizza cu acest sos de rosii, dupa care presaram branza Cheddar rasa, sau mozzarella rasa.

 


 

Adaugam rosile cherry, ciupercile si ardeiul taiate felii.

 


 

Inainte de a adauga fructele de mare, va recomand sa le trageti putin intr-o tigaie unsa cu ulei de masline. Adaugati un praf de sare, piper, doi-trei catei de usturoi necuratat de coaja, dar strivit putin cu latul cutitului, si zeama de la un sfert de lamaie. Se calesc trei minute la foc iute, avand grija sa nu se lipeasca.

 


 

Acum adaugam fructele de mare, pe toata suprafata blatului, mai putin pe marginea lui. Printre ele adaugati filetele de anchois, care vor da un gust deosebit.

 


 

Se baga in cuptorul preincalzit si se lasa la 220 C, timp de 20-25 minute pana aluatul capata o culoare aurie si devine putin crocant.

 


 

Se serveste fierbinte, impreuna cu o bere rece 🙂

 


 

Tips: daca doriti sos de rosii suplimentar, va recomand sa  faceti sosul de pizza preparat mai sus, pus pe foc cateva minute.