Autentificare

Înregistrare

Pizza vegetariana

Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g faina,
150 ml apa calduta,
1 pliculet drojdie(uscata),
2 linguri ulei masline,
sare,
Pentru umplutura:
legume la alegere(ardei, rosii, ciuperci, ceapa),
1 cutie mica porumb,
10 masline,
2 linguri sos tomate,
sare, piper, busuioc uscat,

Mod de preparare:
Drojdia se pune in putina apa calduta, sau se respecta indicatiile scrise pe ambalj. Faina se pune intr-un bol adanc, se adauga drojdia si apa calduta, ulei si sare. Se framanta bine, cu mana, pana ce aluatul se omogenizeaza. Bolul se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit cel putin 2 ore, intr-un loc caldut. In acest timp se face un sos: se caleste 1 ceapa tocata marunt in putin ulei de masline, cand devine translucida se adauga sosul de rosii. Cand aluatul a crescut se intinde bine pe masa de lucru presarat cu faina, sa nu se lipeasca. Se aseaza apoi in tava de pizza, apoi se unge cu sosul de tomate, se adauga legumele taiate felii, maslinele, se mai poate adauga si tofu, porumbul scurs, sare, piper si busuioc. Tava se da la cuptor, la 180 / 210°C, pentru 30-45 minute.