Autentificare

Înregistrare

Placinta cu branza dulce si stafide, reteta in imagini

Placinta cu branza dulce este un desert considerat foarte rafinat, datorita umpluturi delicate de branza, chiar daca  auzul de placinta suna banal.

Este un desert mult asteptat si chiar rugata de membrii familiei sa-l fac, dupa un pranz copios de duminica, dar  lasand loc in stomac si pentru bunatatea de placinta.

Ingrediente pentru placinta cu branza dulce si stafide

1 pachet foi placinta ( recomandat ar fi Linko pentru ca are foile foarte bune, usor de desprins una de alta )

Pentru umplutura

1 kg branza de vaci dulce ( scursa bine )

500 g branza telemea putin sarata (optional )

10 oua

200 g smantana

1 cana de zahar

4 plicuri zahar vanilat

2 linguri coaja de lamaie rasa

100 g stafide ( inmuiate in rom )

un praf de sare

50 g unt topit pentru uns tava

100 ml ulei ( pentru uns foile intre ele )

Pentru uns

100 g smantana

1 galbenus crud

Pentru pudrat placinta

1 pachet zahar pudra cu gust de vanilie

Cum pregatim umplutura de branza de vaci dulce cu stafide

Intr-un bol incapator vom pune branza de vaci, telemeaua rasa pe razatoarea mare, zaharul vanilat, smantana, coaja rasa de lamaie, praful de sare si amestecam totul bine cu ajutorul unui mixer la o viteza mica pana obtinem o crema de branza.

In alt bol vom pune ouale cu zaharul si la fel le vom mixa bine, dupa care vom adauga si stafidele inmuiate si scurse.

Asamblarea placintei cu branza dulce si stafide

Folosim tava  mare de la aragaz pe care o vom unge cu untul topit si tapetata cu faina.

Punem in tava 3-4 foi placinta pe care le-am uns cu ajutorul unei pensule intre ele cu ulei.

Deasupra vom pune jumatate din umplutura de branza, apoi iar 3-4  foi la fel unse intre ele cu ulei si cealalta jumatate de branza.

Ultimul strat va fi de foi (3-4 foi ).

Deasupra ungem placinta cu oul batut impreuna cu smantana.

Dam tava la cuptorul preincalzit  pentru 200 de grade  35-40 de minute, apoi reducem spre sfarsit temperatura la 170 de grade, pana ce foile vor capata o culoare aurie si marginile se vor carameliza usor.

Placinta cu branza odata scoasa din cuptor se va mai lasa 10 minute sa se odihneasca, dupa care o vom pudra cu zahar vanilat si  portiona dupa cum dorim.

Acest desert se poate consuma imediat dupa ce este scos din cuptor.

Daca mai rezista tentatiei, este bun si a doua zi.

 

POFTA BUNA !!!